Mensen gedragen zich anders wanneer ze bekeken worden. Dit is iets wat we vaker zien in ons dagelijks leven. Je ziet het bij mensen wanneer ze een presentatie moeten geven of er een foto / video van hen wordt gemaakt. Je kunt er zelf ook mee geconfronteerd worden.
De verandering in gedrag tussen wel en niet bekeken worden is iets wat ons enorm fascineerde en wat heeft geleid tot het maken van The Truth Booth.

De installatie bestaat uit twee kamers. In de eerste kamer staat alleen een laptop. Naast de laptop staat de tekst 'Druk op de knop en laat jezelf van je beste kant zien'. De bezoeker klikt op de knop, het scherm geeft live beeld via de webcam, een timer telt af en je hebt 15 seconden om te poseren.

Als de foto is gemaakt, gaat de bezoeker verder naar de tweede kamer. In deze kamer zie je twee schermen. Op een scherm de foto waarvan je wist dat die genomen zou worden en op het andere scherm de video die jou heeft opgenomen in de 15 seconden aftellen

Hierdoor wordt de bezoeker geconfronteerd met de verandering in zijn / haar gedrag tussen het moment dat je dacht dat je niet werd opgemerkt en het moment dat de camera aan gaat.
​​​​​​​
Back to Top