"Slow Fashion" is een informatieve video over de problematische Fast Fashion industrie
Fast Fashion is het fenomeen dat mode in een extreem korte omlooptijd gemaakt wordt om trends bij te houden. Trends veranderen steeds sneller waardoor er in een hele korte tijd een product van de tekentafel in de winkel moet komen te liggen voor lage prijzen, in grote aantallen.
Dit is ontzettend slecht voor onze planeet en in deze video leg ik je uit waarom en geef ik tips om bij te dragen aan een milieu bewustere garderobe.
De animatie is ontstaan vanuit een onderzoek naar een onderwerp wat me al jaren interesseert: de Fast Fashion industrie. Hoe kan het toch dat iets was zo ontzettend slecht is voor onze planeet nog steeds op zo'n grote schaal uitgevoerd blijft worden? 
Misschien weten mensen helemaal niet wat voor impact hun shop sessies hebben op het milieu? Of misschien weten ze het wel, maar weten ze niet wat ze ertegen kunnen doen. Ik besloot in mijn animatie het probleem in perspectief te brengen, maar ook om mensen te laten inzien dat ze klein kunnen beginnen. 
Bewustwording is de eerste stap.

De eerste visualisatie van de onderzoeken die ik had gedaan

Animatie stijl experiment 1

Animatie stijl experiment 2

Ik koos ervoor om verder te gaan met stijl 2, omdat ik het leuk vind om analoge elementen met digitale technieken te combineren en dat werkte hier heel goed. Wat ook meespeelde is dat ik veel plezier in het maakproces had.
Het combineren van analoog en digitaal is iets wat ik graag doe in mijn werk. In deze animatie heb ik analoog getekende afbeeldingen gebruikt. Door ze voor een green screen te fotograferen, kon ik ze gebruiken en animeren in After Effects. 

You may also like

Back to Top